петък, 29 юни 2007 г.

Германия





Това е една наистина красива страна, в която се влюбих безнадеждно. Ако някой ми беше казал, че Германия ще ми хареса толкова, щях да му се изсмея. Но истината е, че останах запленена от чистотата, подредеността и атмосферата, която витаеше около мен дълго след като си тръгнах.
Може би затова допринася и фактът, че бяхме в един от най-красивите региони (след Бавария - по мнението на моите немски приятели) - долината на Рейн. Бяхме отседнали в Bacharach - място с неповторимо излъчване, на брега на Рейн, но обиколихме с корабче и доста други градчета наоколо. Bacharach е в списъка на Юнеско за световното културно наследство, любим град на Жул Верн и много други известни интелектуалци. За мен е доста учудващо, че това място сякаш не е много популярно, дори в интернет не можах да открия никаква съответна туристическа информация. Дори си спомням, че написах кратка статийка в един пътеводител по повода (http://www.world66.com/europe/germany/rhinelandpalatinate/bacharach).
Освен красивите стари къщи (които от вътре са доста модерни), в Bacharach може да се насладите и на голямо разнообразие от вина. Регионът е изключително популярен с производството на вино, почти всяка къща има винарска изба, където можете да дегустирате вино и да си купите, ако ви хареса.
Замъци, ресторанти в старинен стил, чист въздух, река Рейн и цветя - много цветя.... какво повече може да си пожелае човек за една незабрзвима лятна ваканция....

Няма коментари: