сряда, 18 юли 2007 г.

Тантричен секс

Ако връзката ви вече е достигнала тази блажена точка, в която можете напълно да се доверите един на друг, то може би е време да надникнете в света на тантричния секс. Магията на духовното и физическо сливане изисква сериозна подготовка и специални умения, но нищо не пречи просто да надникнете в тайните на Тантра.
Тантра е изкуство, философия, вид йога, или по-просто казано - техника в секса, която превръща плътското удоволствие в духовно изживяване. Тантра идва от Индия, където се е появила преди повече от четири хиляди години. С тази сексуална техника се достига единение на тялото, мисълта и душата. Практикуващият се свързва духовно с партньора, докосва се до божественото и Бога.
Тантра не е лесна за разбиране и изпълнение, но напоследък, подобно на йогата, се превърна в мода. Тук се включват упражнения за дишане и свиване на мускулите, различни звуци и създаване на образи в съзнанието, ритуали за създаване на свещено любовно място, чувствен масаж, медитация и сексуална игра с нелесни пози. За да акумулират достатъчно сексуална енергия, която ще ги отведе до състояние на духовен екстаз, практикуващите тантричен секс се любят в продължение на часове, като почти през цялото време са на ръба на оргазма.

Нагласата
Целта на обикновения секс е достигане до оргазъм. При Тантра няма цел, а намерение, желание да се свържеш с партньора. Но не само с тяло, а с мисъл, сърце и душа. Нагласата за тантричен секс е много важна. Настройте се на митичната вълна, като започнете да гледате един на друг по различен начин. Възприемайте се все едно сте бог и богиня. Възхитете се от красотата си и повярвайте, че няма друг човек на този свят, който обичате толкова силно.

Създаване на свещено място
За Тантра е от голямо значение мястото, на което правите секс. Затова трябва да превърнете своята спалня (или хол) от обикновено помещение в свещено място. Нужни са ви само няколко минути и минимални средства. По-важно е вашето желание, а не предметите, които използвате.
Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите стаята. Пуснете прахосмукачката, избършете прахта и приберете всички ненужни вещи, които се търкалят в краката ви и по рафтовете. Ако навън е тъмно, намалете осветлението. Ако е светло, пуснете завесите. Сложете свещи из цялата стая. Поставете също растения или свежи цветя. Купата с плодове създава нежност и чувственост. Вземете също бутилка вино и донесете в стаята предмети, които имат силна емоционална стойност за вас. Създайте своето перфектно любовно гнездо. Сложете чисти чаршафи и меки възглавници.
Когато приключите със създаване на подходящата атмосфера, отделете няколко минути, за да пречистите енергията в помещението. Това означава да „изгоните“ негативната енергия или отрицателните мисли и чувства и да „поканите“ радостта, любовта, страстта и всичко позитивно. Как ще го направите, зависи само от вашето въображение. Създайте собствен ритуал с ароматни свещи, тамян или музика.

Пречистващата любовна баня
За да се подготвите за духовното единение, трябва да се измиете. Водата ще отмие мърсотията и ежедневните ви грижи. Перфектна за случая е гореща вана с етерични масла и ароматни соли, в която можете да влезете и двамата с партньора. Най-важното е да излезете от банята изключително чисти. Превърнете къпането в бавно емоционално преживяване, по време на което обръщайте повече внимание на партньора си. Насапунисвайте го и нежно го търкайте. След банята мъжът трябва да се обръсне и да си сложи автършейв, а жената да се напръска с най-хубавия си парфюм и да се намаже с ароматен лосион за тяло. Все пак това е подготовка за най-чувствената наслада.

Любов, уважение и молба
Доверието, загрижеността за другия и любовта са много важни, ако искате да достигнете висините на блаженото. Дотам не могат да ви заведат само добрите умения. Трябва да се съедините като две еднакви половини на едно цяло, което се носи по своя любовно сексуален път. Затова:
Мъжете трябва да мислят за вагината като за нещо тайнствено, което предстои да разгадаят. Нужно е да възприемат жената като водещата сила. Защото според Тантра Шакти (женското начало) е Великата майка на Вселената и от нея се ражда всичко. Момчета, прошепнете на любимата си, че я обожавате, че тя е най-красивата, ухае прекрасно и притежава най-ценните качества. Говорете й колко силно искате да я имате и докато я убеждавате в чувствата си, леко докосвайте с език ухото й. Поканете я на дълъг танц, в който тя ще освободи своята сексуалност, ще бъде динамичната и креативната и ще води танца. Накрая поискайте разрешението й да я любите страстно, следвайки насоките на свещения тантричен секс.
Момичета, вие пък уверете мъжете си, че с вас те са на сигурно място. Той може да се държи като мачо и да не разкрие изцяло чувствата си, но знайте, че много мъже дълбоко в себе си се боят да бъдат емоционални. Колкото по-суров е мъжът, толкова повече се страхува да не издаде чувствителността си. Покажете му, че изпитвате респект от силата му, но в същото време го поканете да излее душата си, защото обожавате да е уязвим. Кажете му, че е невероятно талантлив, силен и красив и че го обичате. Избройте нещата, които харесвате в него. Накарайте го да повярва, че го жадувате болезнено. Накрая поискайте разрешението му да се любите страстно, следвайки насоките на свещения тантричен секс...

Любовната игра
След като сте си поискали разрешение да се любите, водени от тайнството на Тантра, трябва да се настроите един към друг. Двата най-прости начина за това са, като хармонизирате дишането си и като съсредоточите погледа си в очите на другия. Дишайте бавно и равномерно и се гледайте дълго и влюбено. Когато се уверите, че вече сте свързали енергията си, започнете да изучавате телата си. Наслаждавайте се с един друг с поглед, допир и целувки, с възхищение, страст и палава съблазън. В Тантра няма цел и не се стремете към нещо определено. Всяко действие е изцяло и единствено за себе си и трябва да бъде осъществено по най-добрия начин. Когато след много практика се научите да управлявате своята сексуална енергия, ще откриете, че можете да достигате до оргазъм само с едно докосване на пръстите си или с поглед.
Но за това е още рано. Сега не бързайте. Мъже, не започвайте с галенето от гърдите на жената или от нейната най-интимна зона. Първо изучете пръстите на ръцете или краката й. Движете длани нежно нагоре по тялото й. За разлика от момчетата момичетата искат да бъдат докосвани по гениталиите само когато са достатъчно възбудени. Необходимо е жената да бъде напълно готова, преди да се пренесете към съществената част – проникването.

Проникването
Тантра е за жената, защото я превръща в богиня. Дава й възможност да отключи най-скритите си желания, а мъжът е задължен да й достави божествено удоволствие. Стандартните 5 до 15 минути секс обикновено не са достатъчни за задоволяване на жената. Затова в Тантра мъжете задържат еякулацията си и удължават любовната сесия с часове. Задържането може да продължи дори със седмици или месеци. Всеки мъж, който успее да управлява по този начин тялото си, може да получи невероятната способност да достига до оргазъм без еякулация. Т. нар. вътрешен оргазъм (или женски оргазъм) не изтощава тялото и дава възможност на мъжа да изпита това върховно удоволствие многократно. Сексът с часове позволява и на жената да свърши безброй пъти.
Това, че тантричният секс продължава толкова дълго, не означава, че през цялото време има проникване. Между отделните сливания на тялото се правят паузи, включващи докосване, орална игра или просто мълчалива прегръдка. Добре е ерекцията на мъжа да стихва на всеки 30 минути, за да има приток на нова кръв в пениса му и да се възстановява нивото на хормоните му. А за позите можете да се обърнете към Кама Сутра.

Разпределяне на енергията
Изкачването по вълната на блаженото удоволствие става тогава, когато и двамата партньори са напълно възбудени и успеят да запазят тази възбуда за дълъг период от време. В моментите на върховна възбуда партньорите акумулират огромно количество сексуална енергия. При обикновения секс тази енергия създава огромен натиск върху простатата при мъжа, което от своя страна предизвиква неволен спазъм и изхвърляне на сперма. А това слага край на любовната сесия. Тантра предлага специални упражнения за свиване и отпускане на мускулите на пениса и упражнения за дишане, с които мъжът задържа еякулацията си. С техники от йогата той се научава да разпределя сексуалната енергия из цялото си тяло и това на партньорката си. Същото прави и жената. Казват, че когато енергийната вълна достигне мозъка, двамата любещи се сливат. Стават едно цяло с душа, мисъл и сърце.
Упражненията за свиване на мускулите при жените не са толкова сложни. Представете си, че ви се пишка и се опитвате да спрете урината. Действието наподобява контрола на контракциите по време на раждане. Контролирането на интимните мускули е първата и най-важна стъпка, за да се научите да управлявате сексуалната си енергия.
Когато и двамата сте на на гребена на вълната (независимо дали по време на проникване или орална стимулация), спрете за миг и се съсредоточете към напрежението, което пулсира в гениталиите ви. Опитайте се с мисъл да го преместите от там към цялото тяло. Дишайте бавно и дълбоко, за да останете в покой. Включете сега упражненията за свиване на мускулите и започнете да си представяте, че енергията от най-интимните ви части се разпространява по цялото ви тяло. Визуализирайте я като огнена топка или лъч светлина. Чрез очите, ръцете и гениталиите прехвърлете тази енергия към партньора. В началото това ще ви се стори доста трудно, защото хората принципно не могат да управляват вътрешната си енергия. С практика обаче ще се научите да я разпознавате и насочвате.

Благодарствен ритуал
Сексът обикновено свършва, когато мъжът получи оргазъм, но в нашия случай той може да продължи, докато пожелаете. Важно е да знаете, че древната традиция на Тантра изисква след любовната сесия да се извърши благодарствен ритуал. Той включва нежни думи, поднасяне един на друг на храна и напитки, чувствен масаж, обличане в костюми и различни игри. Затова, ако си спомняте, до леглото бяхте поставили вино и плодове.
Тантричният секс е сериозен, но не трябва да ви натоварва. Забавлявайте се и се смейте, доставяйте си наслада и покажете колко държите един на друг. Отворете сърцето си, защото досега сте отпивали от екзотиката на нещо ново и необикновено. Надникнали сте в света на Тантра, която издига сливането на телата и душите в култ и е единствената философия, която вярва, че сексът не е грях, а е свещен – дори и извън брака.

източник

13 коментара:

Unknown каза...

neznaeh 4e ima tantri4na lubov.radvam se 4e nau4ih i 6te se radvam kogato q opitam

Анонимен каза...

Само дето повечето мъже го мислят за глупости. :( Вече се съмнявам,че ще мога да намеря партньор с който да споделяме този душевен екстаз.

Svetlito каза...

опитвала съм всичко това,невероятно е ако опитате ще получите същинска наслада няма да съжалявате!

Megahexchen каза...

Мъжете наистина обичат по краткия начин - would you?-d'accord. Започвам да се чудя дали тантричният секс не е възможен, истински и пълноценен, само между две жени...

Andrew Damyanov каза...

Интересна приказка, само дето като се опитаме да действаме по този начин и ни казват "Стига си се лигавил, давйа по същество"

Анонимен каза...

Да, вероятно така че е

Анонимен каза...

научих много

Анонимен каза...

аз първо го изпитах, и след това прочетох и разбрах за него,невероятно е, опитайте

Анонимен каза...

супер е тантричния секс, но е нужно и двамата партньори да са готови /подготвени и повярвайте ми това се случва след 40 тата година, усещането е, че сте едно съвършенно цяло

Анонимен каза...

правила сам това без да змам 4е е тантри4ен сакс.страхотно е

Анонимен каза...

На мен ми се случи като бях на 23 и останах потресена... За съжаление една такава връзка (поне моята) не можа да издържи в реалния свят... Но си оставам богата с преживяното :) и с желание да го изпитам отново, когато съм достатъчно свободна за това.

Анонимен каза...

ne znaeh 4e se kazva taka no az go umeq


Анонимен каза...

Съгласна съм с това че всичко става с узряването на човека -след 40 години . Изборът на подходящ партньор и ароматите също е от значение. Удоволствието при жената е съчетано и с психичната й нагласа - изживяването е страхотно.