сряда, 20 януари 2010 г.

True or false....

Жените обичат с ушите си...Мъжете обичат с...очите си...

Незнайно защо, жените се измъчват с несъществуващите реалии на една утопична идея-хората са си хора, независимо дали са мъже или жени...True or false?

Нещата стоят различно за мъжете и жените. Всеки нормален индивид от мъжки пол ще ви го каже.

Срещате се, харесвате се по някакъв начин...и се почва...Голямото ломотене...ти, той, живота, интересите, мечтите...Само че до един момент. От там нататък трябва и да се действа...и тогава..картинката се променя със скоростта на светлината...True or false?

Жените мислят. Мъжете действат. Жените очакват. Мъжете действат. Жените...Мъжете...

Защото това е една игра. Игра, която всички играем. Той не те слуша,защото си те представя без дрехи. Ти говориш, защото искаш да те разбере, да анализирате всеки един детайл, да уточните кое какво значи, да...
Кой го интересува материята и субстанцията, ако не може да прави свирки и мекици като майка ми? На кой му пука колко му е голям, ако не може да разбере по дяволите за какво говоря?

Само че за да те получи, трябва поне малко да играе по твоите правила. Това лесно се схваща и изпълнява. Остави ме да говоря и ще получиш. Слушай и ще получиш. Лесно, нали?
Правилата са такива. Природата е такава-създала ни е различни, за да можем да се намерим и да се допълваме. Уж...

Всеки знае какво се очаква от него. И като разумен индивид се опитва да намали до минимум неприятните ефекти и обрати.

Жените обичат с ушите си. Мъжете обичат по краткия начин – would you? – d’accord.
Остава ни само да се надяваме, че ще играем интелигентно. ...
True or false?

3 коментара:

Анонимен каза...

"Мъжете обичат по краткия начин – would you? – d’accord" - Не е честно да се обобщават с такова определение мъжете , при положение че в същата ситуация , жена би могла да реагира по същия начин, водена единствено от нагона си. (или от нещо друго).
"Само че за да те получи, трябва поне малко да играе по твоите правила. Това лесно се схваща и изпълнява. Остави ме да говоря и ще получиш. Слушай и ще получиш. Лесно, нали?" - А може просто да му е приятно да те слуша, да слуша гласа ти, да слуша смеха ти , знаейки че така или иначе ще те "получи". Май не е толкова лесно, нали?

Megahexchen каза...

До Анонимен: Честно ли? Хм...Така е, не е честно. Обобщенията не са ми присъщи, най-малко пък на мен (който ме познава, знае...). Лесно е да си смел зад компютъра (и когато си уж анонимен). На живо, разбира се, нещата са различни (и слава богу)...И да, никога не е лесно. Това беше и скритото послание (само за посветени) ;)
И все пак – true or falsе?
P.S. Авторката се чувства длъжна да поясни, че тези писания са тип „есета” – вземаш някаква идея и я разработваш спрямо моментното си състояние. Това, че се провокират размисли, е един от желаните ефекти в случая. Всяка прилика с действителни лица и събития е...

Анонимен каза...

Определено не може да се отговори еднозначно - true or false , когато става въпрос за човешки взимоотношения (милиарди индивиди - всеки със своя свят). Не може тези отношения да са само бели или само черни, а при положение че човешкото око различава над 200 нюанса на сивото ;) , колко нюанса различава човешкото сърце?