сряда, 24 февруари 2010 г.

Жените...мъжете... и някой други работи....

Напоследък нещо много се разписах. Явно имам повече провокации.
Но пък по принцип много чета и все намирам нещо интересно като ровя тук-там.
Попадам на интересни неща, и на не чак толкова.
Но добре разбирам, че всеки има право да си пише каквото му е на сърцето, а пък кой ще го чете или кой ще го оценя-божа работа.
Попаднах обаче на доста интересни мнения относно един блог, който аз много харесвам, обаче те пък видиш ли „женските” блогове „словоблудствали” и „чик-литствали”.

И не, не съм феминистка.
Ама вече аман от тея деления. Категоризации. Определения.
Това е мъжко, това е женско – с оценъчен привкус.
Тя е много глупава, защото чете Коелю, пък той е много умен, щото има пишка.

Не става така, момчета! Приберете си мечовете и водните пистолети!
Оставете жените да си бъдат жени! С техните си типично женски глупости. Мили глупости.

Да пишат (говорят) е само едно от основните изразни средства на жените. Да пърхат с мигли, да разхождат дълги крака, да полюшват цици и да готвят пиле фрикасе като майка ви – другите основни.
Щото го правят за вас!
И емоционалните им писмени излияния са заради вас!

Ще пишат за емоции, разбира се! Ще „чик-литстват”! За какво да пишат? За последните теории в областта на квантовата физика и механика, новите технологии в ядреното въоръжаване или половият живот на зелените гущери? Нищо лошо и за това да се изказват, де.
На мен лично идеята за жената ми се връзва повече с фризьорския салон, отколкото с миньорска каска под земята, ама това си е лично мое мнение.

Вижте коментарите под публикациите из нета. Най-вече се четат и харесват темите за вечните човешки неща – секс, любов, приятелство – и как изглеждат те не само в женските глави.

Разбирам, че за един мъж чисто женската вселена е непонятна. Като черна дупка, поглъщаща и бълваща емоции. Като размазаната спирала, която може да те докара до истерия. Или цветенцето, което може да те усмихне. Абе сложнотия, брате!

Ами да, така е. Алогични сме. Истерични понякога. Свръхемоционални. Страстни или студени, нежни или наострени – и то в диапазон от 15 минути примерно, и задължително веднъж месечно.
Ама „чиклитстване”...чак, пък и еди какво си блудстване...когато се опитваш да се изразиш, да кажеш нещо... и то в интернет пространството, където е пълно с всякакви дивотии, та точно женските бодат очите разбираш ли...малко в повече ми дойде.

Не ги разбирате жените, момчета! Ама не ви и трябва! Обичайте ги! Сигурно в един момент не заради тях, а въпреки тях!
Позволявайте им да ви въздействат, да ви давят в своя океан на емоции и страсти – и като сте големи пичове, плувайте!

Защото имаме нужда едни от други!

За нас - не само, за да ни правите деца и да носите храна, а иначе да сте „невъзможните емоционални инвалиди”!
За вас –не знам...

Няма коментари: